Ananasschilthee – gezondere stappen

By | November 9, 2023

Heb jij ooit ananasschilthee gedronken? Het heeft een smakelijke tropische smaak en bevat verse gember, wat de spijsvertering bevordert en je immuniteit versterkt.

Wat is ananas?

Ananas comosus is een tropische vrucht, beter bekend als ananas. De naam ananas verwijst naar de gelijkenis van deze vrucht met een dennenappel.

Deze vrucht is rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen die het lichaam helpen beschermen tegen andere ziekten en vrije radicalen.

Het is een vrucht die oorspronkelijk uit de tropen komt, maar die ook elders kan worden geteeld als de omstandigheden gunstig zijn, zoals in een kas op zonne-energie.

Voor het bereiden van de thee raad ik aan alleen biologische ananas te gebruiken. De schil van de ananas wordt vaak weggegooid en heeft niet de voorkeur, maar deze schil is eigenlijk een rijke bron van verschillende voedingsstoffen.

Ananasschil wordt vaak gebruikt met andere toevoegingen om de voedingswaarde van uw recept te verbeteren. Het is rijk aan bromelaïne, een krachtig enzym dat de spijsvertering bevordert.

Deze metaboliet helpt bij de behandeling van dyspepsie (indigestie) en andere problemen die verband houden met de maag en het maag-darmkanaal. De genezende eigenschappen van ananasschillen helpen de algehele gezondheid van uw spijsverteringskanaal te behouden.

Dit recept voor thee met ananasschillen is een van de beste kruidentheeën die door kruidkundigen worden voorgeschreven om eventuele congestie te behandelen. Het wordt vaak gecombineerd met citroengras en gember om de smaak en voordelen van de thee te versterken.

Er kunnen verschillende ingrediënten aan je thee worden toegevoegd; Zo geven kaneelstokjes en kruidnagel de thee een typische geur, wordt gember toegevoegd vanwege de typische sterke smaak, kurkumawortel vanwege de vele gezondheidsvoordelen en citroengras vanwege de frisse smaak.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van ananasschillen?

Ananasschillen zitten boordevol verschillende voordelen, waaronder:

1. Verbeter uw stofwisseling:

De secundaire metabolieten in de schil van ananas helpen je stofwisseling te verbeteren en zo de spijsvertering te bevorderen.

Deze bestanddelen dragen bij aan de algehele gezondheid van uw darmen en dragen bij aan de ontwikkeling van de natuurlijke flora. De bestanddelen in ananasschillen helpen parasieten uit uw spijsverteringskanaal te verwijderen en helpen ook constipatie te verlichten.

2. Verbetert de vruchtbaarheid:

Vruchtbaarheid wordt vaak omschreven als het vermogen van een persoon om een ​​baby te verwekken. Volgens een onderzoek heeft ongeveer 20% van de paren te maken met onvruchtbaarheid en dit is een van de enorme uitdagingen op weg naar ouderschap.

Er zijn nu verschillende manieren om uw vruchtbaarheid te vergroten. Deze vrouwen wordt geadviseerd speciale aandacht te besteden aan hun maaltijdplannen.

Secundaire metabolieten zoals bromelaïne en bèta-caroteen die aanwezig zijn in ananas en de schil ervan, maken het een ideale kandidaat om deel uit te maken van uw voedingsplan.

Deze metabolieten helpen ontstekingen te verminderen en zijn ook ideaal voor het implanteren van de zygoot in de baarmoederwand.

3. Filter je bloed:

De bromelaïne in de ananashuid helpt ook je bloed te filteren. Het helpt abnormale bloedstolling te voorkomen en helpt ook bij de vorming van nieuwe rode bloedcellen.

Het in de huid aanwezige kalium helpt de osmotische balans van uw bloed in stand te houden en zorgt zo voor een constante stroom in de bloedvaten.

4. Versterk je immuunsysteem:

Ananasschillen bevatten ook een grote hoeveelheid vitamine C, wat helpt bij het bestrijden van verschillende infecties.

Secundaire metabolieten werken als immuunversterkers en wondgenezers en verbeteren zo de algehele gezondheid van het lichaam.

Het versterken van de immuniteit helpt de afweer van uw lichaam te versterken en helpt u ook bij het bestrijden van verschillende infecties.

Andere voordelen:

De bromelaïne in ananas helpt je ook bij het bestrijden van gewrichtspijn en artritis dankzij zijn botversterkende eigenschappen.

Het mangaan in ananas helpt botten en tanden te herstellen. Bovendien helpen bètacarotenen uw gezichtsvermogen te beschermen tegen degeneratieve oogziekten.

Ananasschillen hebben ook een kankerbestrijdende werking dankzij hun ontstekingsremmende eigenschappen. Het percentage bromelaïne, andere antioxidanten en vitamine C helpen tumoren af ​​te breken.

Ondanks alle voordelen is de beste manier om ananasschillen te consumeren het trekken ervan en er een gezonde thee van te maken. Het hoofdingrediënt is ananasschil en je moet de schil verzamelen en invriezen totdat je een goede hoeveelheid hebt.

Hoe maak je ananasschilthee?

 1. Boen de ananas vervolgens met een groenteborstel Schil de ananas. Bewaar 3 stukken (7,5 cm) ananasschil. Bewaar de resterende huid in een zak met ritssluiting, die u een week in de koelkast kunt bewaren of drie maanden kunt invriezen.
 2. Doe de ananasschil, gember en water in een pan. Voeg voldoende water toe zodat alle schillen bedekt zijn met water.
 3. Breng het water aan de kook op middelhoog vuur en zet het vuur dan zacht gedurende ongeveer 5 tot 10 minuten
 4. Giet de thee door een fijne zeef in een theekopje. Gooi de ananas en gember erbij.
 5. Voeg agave, ahornsiroop, suiker of steviadruppels toe als zoetstof.

Deze infusie kan warm of koud worden geserveerd, afhankelijk van uw voorkeuren. Ananasthee vol gezondheidsvoordelen is klaar. Waarderen.

ananasschil en gember in een pan

Wat zijn de variaties voor het bereiden van ananasschilthee?

 1. Kurkuma, gember en ananasschilthee – versterk de immuunkracht van je thee met plakjes kurkuma. Zal ook de gele kleur versterken.
 2. Muntthee, ananas, gember – voeg ongeveer 3 takjes verse muntblaadjes toe om de muntachtige smaak te versterken.
 3. Kalmerende salie- en ananasthee – Voeg ongeveer 3 verse salieblaadjes toe aan je thee, ideaal om keelpijn te verzachten.
 4. Gekruide ananas-kaneelthee – voeg een kaneelstokje toe voor een pittige vakantiekruidenthee.
 5. Zoete ananasthee – Om de smaak van ananas echt te proeven en je voedselverspilling te verminderen, probeer dan de ananaskern toe te voegen en te zoeten met bruine suiker!

Andere geweldige theerecepten

 1. Gouden Melk Kurkuma Thee
 2. Oregano-thee
 3. Thee met muntsmaak
 4. Detox-thee
 5. Chaga-thee

overlay van ananasschilthee in een glazen beker op een wit dienblad

Als je dit artikel over ananasschilthee leuk vond en meer wilt zien, volg mij dan op YouTube, Instagram, Facebook & Twitter!

Ontvang scherp geprijsde exemplaren van mijn kookboek hier.

Gelukkig sponsoren lezers en abonnees van Gezonder Stappen via advertenties op onze website veel kansarme gezinnen.

Laat ook een sterbeoordeling achter! 😉

Ik houd van je,

Michelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *