De beste veganistische wafels – Ik hou ervan veganistisch

By | November 7, 2023

Deze vegan wafels zijn de BESTE! Goudbruin en krokant van buiten, mals en zacht van binnen. Ze zijn ook heel gemakkelijk te maken met nietjes uit de voorraadkast. Serveer met veel siroop en vers fruit voor het lekkerste vegan ontbijt.

Poedersuiker gestrooid op een stapel veganistische wafels.

Deze veganistische wafels zijn echt lekker.

Ze zijn goudbruin, krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen.

Geserveerd met veel siroop en vers fruit vormen ze een heel spannend ontbijt (of dessert).

En als je net zoveel van wafels houdt als wij, bekijk dan ook eens onze fantastische Vegan Bananenwafels, Vegan Pompoenwafels en Veganistische Bosbessenwafels.

Ingrediënten die je nodig hebt om deze wafels te maken:

Foto van de ingrediënten die nodig zijn om veganistische wafels te maken.Foto van de ingrediënten die nodig zijn om veganistische wafels te maken.

Opmerkingen over ingrediënten

 • Poedersuiker – je kunt een andere suiker gebruiken, zoals kokossuiker of lichtbruine suiker, maar vervang deze niet door een vloeibare zoetstof zoals ahornsiroop, anders wordt je deeg te nat.
 • Soja melk – kan vervangen worden door een andere plantaardige melk.
 • Kokosnootolie – moet gesmolten zijn voordat je het aan het deeg toevoegt. Je kunt het vervangen door een andere olie of gesmolten veganistische boter.
Stapel wafels gegarneerd met verse bessen, boter en poedersuiker.Stapel wafels gegarneerd met verse bessen, boter en poedersuiker.

Hoe maak je veganistische wafels?

Volledige instructies en afmetingen vindt u in de receptkaart onderaan het artikel. Dit is een samenvatting van het proces die bij de procesfoto’s hoort.

 • Zeef de bloem voor alle doeleinden in een mengkom en voeg de suiker, bakpoeder en zout toe. Samenvoegen.
Twee fotocollages waarop droge ingrediënten te zien zijn die aan de mengkom worden toegevoegd en met elkaar worden gemengd.Twee fotocollages waarop droge ingrediënten te zien zijn die aan de mengkom worden toegevoegd en met elkaar worden gemengd.
 • Voeg de sojamelk, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe en meng tot een pasta. Niet overmixen.
Twee fotocollages waarop te zien is dat natte ingrediënten aan de mengkom worden toegevoegd en tot wafelbeslag worden gemengd.Twee fotocollages waarop te zien is dat natte ingrediënten aan de mengkom worden toegevoegd en tot wafelbeslag worden gemengd.
 • Wanneer uw wafelijzer is opgewarmd, giet u het beslag erin (gebruik zoveel als aanbevolen volgens de instructies van de fabrikant van het wafelijzer) en sluit u de machine.
 • Kook gedurende 3 tot 5 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Twee fotocollages waarop wafelbeslag te zien is dat aan het wafelijzer wordt toegevoegd en tot wafels wordt gekookt.Twee fotocollages waarop wafelbeslag te zien is dat aan het wafelijzer wordt toegevoegd en tot wafels wordt gekookt.
 • Serveer met veganistische boter, poedersuiker en verse bessen, besprenkeld met veel siroop.
Stapel wafels gegarneerd met boter en verse bessen.Stapel wafels gegarneerd met boter en verse bessen.

Tips van de chef-kok

Wees voorzichtig met het meten van de bloem. De beste manier om uw bloem te meten, is door het op een voedselweegschaal te wegen. Als je geen voedselweegschaal hebt, kun je deze het beste meten door hem uit te lepelen en waterpas te zetten. Giet het in je maatbeker en maak de bovenkant waterpas met een mes.

Meng het deeg niet te lang. Voor lichte en luchtige wafels mengt u het beslag tot het net gemengd is en stopt u met mixen.

Vet het wafelijzer in. Wanneer je wafelijzer is voorverwarmd, bestrijk je hem met olie of spray je hem in met anti-aanbakspray. Wij geven de voorkeur aan onze anti-aanbakspray, maar houd er rekening mee dat sommige wafelijzers het gebruik ervan afraden, dus controleer gewoon de instructies van de fabrikant van uw wafelijzer. Invetten (naar eigen voorkeur) is echter essentieel, zodat uw wafels niet blijven plakken.

Open het wafelijzer niet te snel. Als uw wafelijzer een indicatielampje heeft, kan dit helpen, maar soms zijn deze onnauwkeurig. En de snelste manier om je wafels te bederven, is door het wafelijzer te vroeg in het kookproces te openen. Laat je dus in plaats daarvan leiden door de stoom. Wanneer u het wafelijzer voor het eerst sluit en de wafels beginnen te koken, stroomt er stoom uit de zijkanten van uw machine. Wacht tot de stoom volledig is gedoofd voordat u de machine opent om de voortgang ervan te controleren.

Houd ze warm. Als u nog niet klaar bent om uw wafels meteen te serveren, plaats ze dan in een hete oven (200°F). Hierdoor blijven de hitte en de knapperige textuur van elke hap intact.

Wafelstapel met een scheutje siroop, verse bessen en veganistische boter.Wafelstapel met een scheutje siroop, verse bessen en veganistische boter.

Maak ze glutenvrij

Ik heb deze wafels niet als glutenvrij getest, maar ik vermoed dat het prima zou zijn om een ​​glutenvrij bloemmengsel voor alle doeleinden te gebruiken in plaats van gewoon meel.

Het werkt zeker prima met onze glutenvrije vegan pannenkoeken, dus ik denk dat het hier ook prima zal werken.

Gestapelde vegan wafels belegd met vegan boter, poedersuiker en verse bessen.Gestapelde vegan wafels belegd met vegan boter, poedersuiker en verse bessen.

Bewaren en invriezen

Overgebleven wafels blijven een dag of twee goed in de koelkast en kunnen in de broodrooster worden opgewarmd.

De beste manier om je overgebleven vegan wafels te bewaren is door ze in te vriezen. Ze zijn ijskoud uiterst GOED. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze invriest in een diepvrieszak. Opwarmen in de broodrooster.

Overheadfoto van veganistische wafels op een bord.Overheadfoto van veganistische wafels op een bord.

Meer heerlijke veganistische ontbijtrecepten

Heb jij dit recept gemaakt? Laat hieronder zeker een reactie en beoordeling achter!

Poedersuiker gestrooid op een stapel wafels.Poedersuiker gestrooid op een stapel wafels.

Veganistische wafels

Deze vegan wafels zijn de BESTE! Goudbruin en krokant van buiten, mals en zacht van binnen. Ze zijn ook heel gemakkelijk te maken met nietjes uit de voorraadkast. Serveer met veel siroop en vers fruit voor het lekkerste vegan ontbijt.

printen
Pin
Tarief

Cursus: Ontbijt, Desserts

Keuken: Amerikaans

Dieet: Veganistisch

Voorbereidingstijd: tien minuten

Kooktijd: 20 minuten

Totale tijd: 30 minuten

Porties: 8

Calorieën: 138kilocalorieën

Voorkom dat uw scherm donker wordt

Instructies

 • Zet je wafelijzer op voorverwarmen terwijl je het beslag mengt.

 • Zeef de bloem voor alle doeleinden in een mengkom en voeg de suiker, bakpoeder en zout toe. Samenvoegen.

 • Voeg de sojamelk, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe en meng tot een pasta. Niet overmixen.

 • Als uw wafelijzer is opgewarmd, smeert u het wafelijzer in of spuit u het in met antiaanbakspray (zie opmerkingen). Giet gelijke hoeveelheden beslag in het wafelijzer en sluit de machine.

 • Kook gedurende 3 tot 5 minuten of tot ze goudbruin zijn.

 • Serveer met veganistische boter, poedersuiker en verse bessen, besprenkeld met veel siroop.

Opmerkingen

 1. Kokosnootolie. Het moet eerst worden gesmolten voordat het aan het deeg wordt toegevoegd. Je kunt het vervangen door een andere olie of gesmolten veganistische boter.
 2. Meng het deeg niet te lang. Voor lichte en luchtige wafels mengt u het beslag tot het net gemengd is en stopt u met mixen.
 3. Vet het wafelijzer in. Wanneer je wafelijzer is voorverwarmd, bestrijk je hem met olie of spray je hem in met anti-aanbakspray. Wij geven de voorkeur aan onze anti-aanbakspray, maar houd er rekening mee dat sommige wafelijzers het gebruik ervan afraden, dus controleer gewoon de instructies van de fabrikant van uw wafelijzer. Invetten (naar eigen voorkeur) is echter essentieel, zodat uw wafels niet blijven plakken.
 4. Open het wafelijzer niet te snel. Als uw wafelijzer een indicatielampje heeft, kan dit helpen, maar soms zijn deze onnauwkeurig. En de snelste manier om je wafels te bederven, is door het wafelijzer te vroeg in het kookproces te openen. Laat je dus in plaats daarvan leiden door de stoom. Wanneer u het wafelijzer voor het eerst sluit en de wafels beginnen te koken, stroomt er stoom uit de zijkanten van uw machine. Wacht tot de stoom volledig is gedoofd voordat u de machine opent om de voortgang te controleren.
 5. Maak ze glutenvrij: Ik heb deze wafels niet als glutenvrij getest, maar ik vermoed dat het prima zou zijn om een ​​glutenvrij bloemmengsel voor alle doeleinden te gebruiken in plaats van gewoon meel.
 6. Deel: We hebben 8 wafels uit dit recept gehaald, maar dit is afhankelijk van de grootte van je wafelijzer.
 7. Opslag : Overgebleven wafels blijven een dag of twee goed in de koelkast en kunnen in de broodrooster worden opgewarmd.
 8. Bevroren: De beste manier om je overgebleven wafels te bewaren is door ze in te vriezen. Ze vriezen bijzonder goed in. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze invriest in een diepvrieszak. Opwarmen in de broodrooster.

Voeding

Deel: 1Wafel | Calorieën: 138kilocalorieën | Koolhydraten: 21G | Eiwit: 3G | Vet: 4G | Verzadigd vet: 3G | Meervoudig onverzadigde vetten: 1G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0,4G | Natrium: 198mg | Potassium: 75mg | Vezel: 1G | Suiker: 6G | Vitamine A: 145gebruikersinterface | Vitamine C: 3mg | Calcium: 114mg | Ijzer: 1mg

Heb jij dit recept gemaakt? Beoordeel het en laat je mening achter in de reacties hieronder, of tag @lovingitvegan op Instagram en hashtag #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *