Gebakken bakbananen (VIDEO) – Gezondere stappen

By | November 18, 2023

Deze gebakken bakbananen, zacht van binnen en knapperig van buiten, vormen een uitzonderlijke snack of aperitief waar u dol op zult zijn. Je hebt slechts twee ingrediënten en optionele extra kruiden nodig om dit geweldige gerecht te maken.

Gebakken bakbananen zijn tegenwoordig het onderwerp van gesprek in de gezondheidsgemeenschap, en geloof me, ze hebben genoeg redenen om over deze geweldige bakbanaan te praten. Ik heb de beste en gemakkelijkste manier voorbereid om van rijpe bakbananen te genieten!

Met de groeiende populariteit van bakbananen is dit ingrediënt nu in veel landen over de hele wereld te vinden. Dus ik dacht dat dit een perfect beginnersrecept was dat je kunt proberen als je ermee wilt experimenteren. Het is gemakkelijker te bereiden, maar dit proces vergt minder inspanning en is minder rommelig dan traditioneel frituren.

Zie ook, Gebakken Jicama-frietjes. AgatogoEn Gebakken kelewel

Wat is het verschil tussen bakbananen en bananen?

Als je bakbananen en bananen naast elkaar bekijkt, zie je dat ze in veel opzichten op elkaar lijken, ook al zijn bakbananen groter.

Het echte verschil zit in het gebruik, de smaak en de textuur. Bakbananen worden voornamelijk gekookt gegeten, terwijl je bananen kunt eten zoals ze zijn. Plantains hebben over het algemeen een grotere, hardere textuur dan bananen. De schil is veel dikker en kan groen, geel of heel donkerbruin zijn.

Bakbananen zijn zetmeelrijker en niet zo zoet als ze groen zijn. Als ze rijp zijn, worden ze zoeter en worden ze zoeter als ze worden gekookt. Je kunt bakbananen eenvoudig koken, bakken en braden en er elk gerecht van maken. Hier zijn enkele punten om te begrijpen wat bakbananen zijn:

 • Plantains zijn geen bananen, maar ze zijn verwant aan bananen.
 • Bakbananen zijn groter, zetmeelrijker en worden meestal gekookt, gebakken, gekookt of gebakken gegeten.
 • Bananen zijn zoeter en worden meestal rauw gegeten.
 • Plantains zijn populair in het Caribisch gebied en West-Afrika. Gebakken bakbananen zijn een populair item in de Jamaicaanse keuken.
 • Bakbananen worden hier in de Verenigde Staten in de meeste supermarkten in het internationale gedeelte verkocht.

Gezondheidsvoordelen van weegbree

Bakbananen bevatten heel weinig suiker en zetmeel, net als bananen. Je moet bakbananen altijd koken om ze op te eten, omdat ze rauw erg slecht smaken. Ze zijn anders dan dessertbananen, die zoeter zijn en rauw gegeten kunnen worden. Plantains zijn groen, maar worden geel en donker als ze rijpen.

Bereide bakbananen bevatten voedingsstoffen die vergelijkbaar zijn met aardappelen, zoals vitamines, mineralen en calorieën. Vitaminen A, C, B-6, vezels en de mineralen kalium en magnesium zijn allemaal overvloedig aanwezig.

Dit ondergewaardeerde item is een bezoek aan de supermarkt waard! Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen van weegbree die u moet weten:

Verbetert de spijsvertering

Bakbananen zijn om twee belangrijke redenen gunstig voor onze spijsvertering. Om te beginnen werkt het resistente zetmeel in bakbananen als een prebioticum, waardoor de groei van nuttige bacteriën in de dikke darm wordt bevorderd.

Aan de andere kant zijn bakbananen rijk aan vezels, wat de spijsvertering helpt verbeteren.

Helpt diabetes onder controle te houden

Voor mensen met diabetes type 2 is het handhaven van de bloedsuikerspiegel een essentieel doel. Dit zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel niet te laag daalt of te hoog stijgt. Plantains verhogen de bloedsuikerspiegel niet omdat ze niet worden afgebroken in de dunne darm.

Voedingsmiddelen met een lage glycemische index of GI hebben veel tijd nodig om te verteren. Een GI onder de 55 wordt als laag beschouwd en bakbananen hebben een GI van rond de 40, waardoor ze een gezonde maaltijdoptie zijn voor mensen met diabetes.

Stimuleert ons immuunsysteem

Als het om de gezondheid gaat, kunnen kleine veranderingen een grote impact hebben. Er zijn bijvoorbeeld slechts kleine hoeveelheden van bepaalde vitamines en mineralen nodig om een ​​gezond immuunsysteem te behouden. Plantains zitten boordevol vitamine B6, vitamine C en magnesium, allemaal essentiële voedingsstoffen.

Helpt het gewicht onder controle te houden

De vezels en het zetmeel in bakbananen worden ook wel complexe koolhydraten genoemd. Deze hebben tijd nodig om te worden verwerkt en verteerd, zodat ze een tijdje in onze maag blijven.

In de tussentijd zullen ze ons vullen, waardoor de wens om meer te eten afneemt, zelfs na een maaltijd, wat leidt tot een beter beheersbaar gewicht.

Goed voor ons hart

Het kalium dat in bakbananen aanwezig is, is zeer noodzakelijk voor het behoud van de cellen en lichaamsvloeistoffen die onze hartslag en bloeddruk regelen. De vezels in bakbananen verlagen ook ons ​​slechte cholesterol en zorgen ervoor dat ons hart goed blijft functioneren.

Voorkomt astma

Het eten van bakbananen kan jonge mensen helpen astma-gerelateerde piepende ademhaling te vermijden, suggereert een onderzoek. De hoge concentraties antioxidanten en kalium in bakbananen kunnen één oorzaak zijn. Lees meer over de Gezondheidsvoordelen van weegbree.

Noodzakelijke ingrediënten

Rijpe bakbananen voor gebakken bakbananen

Het enige wat je nodig hebt voor dit recept voor gebakken bakbananen zijn bakbananen en kookspray!

VOOR DE VOLLEDIGE LIJST MET INGREDIËNTEN SCROLL NAAR BENEDEN OM AAN HET EINDE DE RECEPTKAART TE BEKIJKEN.

Hoe bakbananen te koken

 1. Om gebakken bakbananen te maken, zorg je ervoor dat je bakbananen rijp zijn, geel met zwarte vlekken zoals weergegeven op de foto hierboven, en niet groen. Ze moeten licht meegeven als ze worden ingedrukt en mogen niet stevig zijn.
 2. Schil bakbananen door de uiteinden van de bakbanaan af te snijden, de schil verticaal door te snijden en de schil te verwijderen. zien Hoe bakbanaan te schillen
 3. Maak diagonale plakjes van ongeveer 1/2 inch dik.
 4. Leg de plakjes op een besproeide bakplaat.
 5. Spuit bakolie op plakjes bakbanaan.
 6. Bak in een voorverwarmde oven van 425 graden F tot ze goudbruin zijn gedurende 20 minuten, en draai halverwege het bakken.

Varianten

Wilt u uw gebakken bakbanaan bereiden met enkele smaakopties? Waarom probeer je er niet een paar toe te voegen?

 • Kaneel
 • Kruidnagel
 • Cayenne peper
 • Piment

Je kunt als gezin je creativiteit laten zien met een vleugje extra smaak.

Deskundig advies

 • Zorg ervoor dat u tijdens het koken perkamentpapier gebruikt om te voorkomen dat de bakbanaan blijft plakken.
 • Voor de bereiding van bakbananen met een hoog rookpunt kunt u elke olie naar keuze gebruiken.
 • Ik stel voor dat je gele bakbananen kiest die niet te zacht en niet te hard zijn. Je krijgt dan een iets zoetere bakbanaan, maar hij behoudt nog steeds zijn vorm in de oven en je krijgt een lekker knapperige textuur.
 • Als je een overrijpe bakbanaan koopt, probeer dan een beetje kaneel en suiker toe te voegen om er een zoete lekkernij van te maken.
 • Het dunner of dikker snijden van de bakbanaan hangt af van de mate van knapperigheid en malsheid. Dit heeft ook invloed op de kooktijd, dus zorg ervoor dat je de bakbananen gelijkmatig snijdt.
 • Door de bakbananen in de oven te laten afkoelen met de deur op een kiertje open, zullen ze tijdens het afkoelen knapperig worden.
 • Als je wilt genieten van knapperige bakbanaanchips, gebruik dan groene exemplaren die op het punt staan ​​geel te worden. Snijd ze indien mogelijk in dunne lagen van ⅛ inch.

Bewaartips

Koelkast

Ik geniet ervan om meteen van dit recept voor gebakken bakbananen te genieten. Als u echter restjes heeft, laat ze dan afkoelen en bewaar ze maximaal een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Diepvries

Om het in de vriezer te bewaren, plaatst u de plakjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en bewaart u ze een paar uur in de vriezer. Doe de stukjes daarna in de ritssluiting of diepvrieszak.

Om bevroren bakbananen op te warmen, plaatst u ze in de oven tot ze opgewarmd zijn. Zo krijg je weer soortgelijke knapperige bakbananen.

Hele bakbananen invriezen

Als je hele bakbananen wilt invriezen voor latere recepten, kun je ze maximaal 6 maanden invriezen. Je kunt ze schillen en in afzonderlijke stukken snijden of doormidden snijden; Het is van jou.

Voeg de bakbananen toe aan de diepvrieszak en sluit ze af. Schrijf vervolgens de datum van vandaag op en leg ze in de vriezer. Vergeet niet om de deadline te respecteren om geen voedsel te verspillen.

Rooster bakbananen op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Presentatie suggesties

Ik serveer graag geroosterde bakbananen met mijn Instant Pot Pinto Bonen, Veganistische Braziliaanse Zwarte Bonenstoofpot of Kikkererwtenstoofpot recept.

Veelgestelde vragen over recepten

Hoe weet je wanneer een bakbanaan rijp is?

Rijpe bakbananen hebben een gele schil met enkele zwarte vlekken, vergelijkbaar met die van rijpe bananen. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen, maar niet te papperig. Groene bakbananen zijn steviger en hebben een groene schil zonder gele of zwarte verkleuring. Voor dit recept voor gebakken bakbananen heb je gele bakbananen nodig.

Is bakbanaan een vrucht of een groente?

Plantains worden botanisch geclassificeerd als fruit omdat ze zich ontwikkelen vanuit het bloeiende deel van de plant. Vanwege hun zetmeelrijke en smaakvolle karakter worden ze bij culinair gebruik echter meestal als groente behandeld.

Waar worden bakbananen vaak verbouwd?

Plantains worden in veel tropische en subtropische gebieden van de wereld verbouwd, met belangrijke producenten in onder meer Afrika, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.

Kun je bakbananen rauw eten?

Hoewel rijpe gele bakbananen rauw gegeten kunnen worden en zoet zijn als bananen, worden groene bakbananen over het algemeen niet rauw gegeten. Groene bakbananen zijn erg zetmeelrijk en hebben een harde textuur als ze rauw zijn, dus worden ze meestal gekookt door frituren, koken of bakken voordat ze worden gegeten.

Zijn bakbananen een gezonde voedingskeuze?

Plantains zijn een goede bron van essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, vitamines (vooral vitamine C en vitamine A) en mineralen (zoals kalium). Omdat ze echter op verschillende manieren kunnen worden bereid, kan de gezondheid van bakbananengerechten variëren. Door ze te braden kan het caloriegehalte toenemen, terwijl bakken of koken een gezondere kookoptie is.

Andere bakbananenrecepten

 1. Hoe bakbananen te koken
 2. Weegbree pap
 3. Bakbanaanbeignets
 4. Veganistisch weegbreebrood
 5. Mango
 6. Fritos Maduros Gebakken rijpe bakbananen

Als je dit artikel over gebakken bakbananen leuk vond en meer wilt zien, volg mij dan op YouTube en Instagram, Facebook & Twitter!

Ontvang scherp geprijsde exemplaren van mijn kookboek hier.

Gelukkig sponsoren lezers en abonnees van Gezonder Stappen via advertenties op onze website veel kansarme gezinnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *