Geladen Guacamole – Gezondere stappen

By | December 1, 2023

Deze beladen guacamole is de perfecte dip om toe te voegen aan elk menu, of je hem nu serveert met tortillachips, broodbeleg, toast of als topping voor een burger.

Andere heerlijke dips om te serveren zijn Veganistische olijvendip, Veganistische cheeseburgerdipEn Geroosterde venkelhummus.

Voor het eerst gepubliceerd op 4 mei 2017, bijgewerkt op 2 februari 2020

Geladen Guacamole-ingrediënten

 • Advocaten – Ik heb de Haas-avocadovariëteit gebruikt, deze is erg romig en smaakvol. Wanneer de avocado stevig is en meegeeft bij lichte druk met je vinger, weet je dat hij rijp is. Als het moeilijk is, laat het dan een paar dagen op het aanrecht staan. Als het heel zacht aanvoelt en een afdruk achterlaat, is het meer dan waarschijnlijk overrijp.
 • Limoensap
 • rode ui
 • Tomaat
 • rode paprika
 • Komkommer
 • Knoflook
 • Jalapeno
 • Koriander
 • Zout

Geladen guacamole ingrediënten op grijze achtergrond

Hoe maak je guacamole?

Guacamole is een van de eenvoudigste dips die je kunt maken, gemaakt met verse ingrediënten voor de lekkerste dip!

 1. Snijd de avocado’s doormidden, gooi de zaadjes weg, schep het vruchtvlees met een lepel in een kom en gooi de schil weg.
 2. Pureer de avocado met een vork tot je de gewenste textuur krijgt, je kunt hem pureren tot hij glad of grof is. Het hangt volledig af van uw voorkeuren.
 3. Voeg limoensap toe om te voorkomen dat de avocado bruin wordt.
 4. Voeg ui, tomaat, paprika, komkommer, jalapeno, knoflook, koriander, zout toe en meng.

Gehakte ingrediënten voor guacamole geladen in een zilveren kom

Hoe bewaar je bereide guacamole?

Guacamole heeft de neiging bruin te worden zodra het wordt blootgesteld, de reden is te wijten aan oxidatie. Je kunt niet veel doen om het te voorkomen.

Het toevoegen van limoen vertraagt ​​het proces, maar je hebt wel voldoende limoensap nodig. Eerlijk gezegd houd ik niet van te veel limoen in mijn guacamole. Ik geef de voorkeur aan de romige smaak van avocado’s.

Het beste is om je guacamole te serveren vlak voordat je klaar bent om te serveren! Bedek het met plastic of een afgedekt deksel en vul de guacamole tot aan de bovenkant, waardoor de hoeveelheid lucht in de container afneemt.

Een bolletje geladen guacamole in een blauwe kom

Andere Guacamole-recepten om te proberen

Gebakken bakbananen met ananas en guacamole en mijn Huisgemaakte Guacamole recepten om mijn andere versies te zien!

Als je dit recept maakt, maak dan een foto en gebruik de hashtag #healthiersteps – we zien je recepten graag op Instagram, Facebook & Twitter!

Ontvang scherp geprijsde exemplaren van mijn kookboek Hier

Laat ook een sterbeoordeling achter 😉

Heb je aanmoediging nodig op je reis naar gezondere stappen?

Word lid van onze Facebook-groepen en deel veel heerlijke veganistische en glutenvrije recepten, gezondheidstips en meer. van onze leden. Doe mee en nodig je glutenvrije en veganistische vrienden uit voor beginners en veganistische recepten met liefde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *