Glutenvrije soepstengels – gezondere stappen

By | November 18, 2023

Deze lichte en luchtige, glutenvrije knoflookbroodstengels zijn niet alleen gemakkelijk te maken, maar ze smaken ook nog eens perfect. Deze broodstengels zijn omhuld met een veganistische knoflookbotermix en zijn het perfecte voorgerecht en bijgerecht voor uw vakantiedinermenu. Dit recept is eenvoudig te maken en levert broodstengels van restaurantkwaliteit in huis!

Deze glutenvrije veganistische broodstengels zijn een van mijn beste glutenvrije bakprestaties. Na vele pogingen heb ik eindelijk een winnend recept gevonden. Het is absoluut een liefdeswerk. Ik was van plan om mijn broodstengelrecept voor de kerstvakantie te publiceren, hoewel het recept goed was, voelde ik dat ik het kon verbeteren, dus heb ik het uitgesteld en deze versie is perfect.

Mijn assistent-chef Jean zei dat deze soepstengels deden denken aan Olive Garden soepstengels, behalve dat ze veel lekkerder waren omdat ze zelfgemaakt waren.

Deze Italiaanse broodstengels zijn gemaakt van zacht, taai glutenvrij meel. Ze worden tot in de perfectie bereid, gedoopt in veganistische knoflookboter en gedipt in marinarasaus gegeten. Het is het beste om een ​​elektrische mixer met een paar peddels te gebruiken, maar je kunt het recept ook met je handen maken.

Je zult het ook waarderen, Glutenvrije knoflookknopenEn Glutenvrij brood zonder kneden.

Uitsplitsing van ingrediënten

Voor het deeg:

 • Gierstmeel: Gierstmeel is een meel met een fijne textuur, gemaakt van gierstkorrels. Gierst lijkt op tarwe, maar bevat geen gluten. Het past daarom perfect bij dit recept. Eenmaal gekookt, biedt het meel een lichte textuur. Bovendien heeft het een nootachtige en lichtzoete smaak. Het is rijk aan vezels, vitamines en mineralen.
 • Bruine rijstmeel: Voor dit recept gebruiken wij twee soorten bloem. De tweede is bruine rijstmeel. Bruine rijstmeel is rijk aan vezels en biedt verschillende voordelen. Dat kan gemakkelijk Bruine rijstmeel maken thuis door bruine rijst te malen in een hogesnelheidsblender.
 • Tapiocazetmeel: Tapiocazetmeel komt uit de wortels van cassaveplanten en is dus een plantaardig ingrediënt. Bovendien is het ook een glutenvrij ingrediënt en maakt het brooddeeg lichter.
 • Pijlwortelzetmeel: Arrowroot-zetmeel is hetzelfde als tapiocazetmeel, maar komt van een andere plant. Het is bovendien glutenvrij en smaakloos.
 • Amandelmelk: Om de gist te laten rijzen heb je warme amandelmelk nodig. Het is de perfecte plantaardige melk voor dit recept. Je kunt ook elke andere plantaardige melk gebruiken.
 • Gist: Voor dit recept heb ik actieve droge gist gebruikt. Je vindt het in alle supermarkten. Let bij het kopen van gist op de houdbaarheidsdatum. Koop geen gist met een eerdere houdbaarheidsdatum. De gist werkt met de ingrediënten en helpt het deeg rijzen. Het maakt het deeg luchtig, wat resulteert in zachte, perfect gebakken soepstengels.
 • Suiker: Suiker is een cruciaal ingrediënt dat wordt gebruikt bij gistfermentatie. Voor dit recept heb ik biologische rietsuiker gebruikt.
 • Olijfolie: Olijfolie is het ideale ingrediënt om dit recept te maken. Het heeft een heerlijke smaak en zit boordevol voedingsstoffen en gezonde vetten.
 • Appelmoes: Appelmoes is een geweldig ingrediënt dat je aan je desserts of gerechten kunt toevoegen om zoetheid en warmte toe te voegen. Je kunt ze gemakkelijk vinden in supermarkten. Bovendien kun je het ook gemakkelijk thuis bereiden. Het enige dat je nodig hebt, is appels koken in suiker, water en citroensap.
 • Xanthaangom: Brooddeeg heeft een bindmiddel nodig dat alle ingrediënten bij elkaar brengt en het eindproduct een zachte, lichte textuur geeft. Bij het maken van gewoon brood gebruiken we ei als bindmiddel. Als alternatief werken de gluten in bloem voor alle doeleinden (vaak gebruikt voor brood) ook als bindmiddel. Omdat we deze twee ingrediënten niet gebruiken in ons glutenvrije en veganistische broodstengelrecept, zullen we xanthaangom moeten toevoegen voor bindingsdoeleinden. Het is een voedingsadditief dat voldoet aan de glutenbehoefte van brood en alles samenbindt.
 • Bakpoeder: Bakpoeder maakt het brood van binnen zacht en luchtig. Zonder bakpoeder kun je geen brood bakken.
 • Zout: Voeg zout naar smaak toe om de smaak van deze soepstengels aan te passen.

Voor een veganistische knoflookboterglazuur

 • Veganistische boter: Je kunt toch geen knoflookboter maken zonder boter? Je kunt elke veganistische boter uit dit recept gebruiken. Notenboter werkt ook prima.
 • Knoflook poeder: Knoflookpoeder levert de knoflookvoordelen waar we allemaal van houden. Als je, zoals ik, niet van een stukje knoflook bij elke hap houdt, gebruik dan knoflookpoeder. Het geeft je de geweldige knoflooksmaak zonder stukjes of beetjes knoflook.
 • Zout: voeg zout toe om de hartige smaken in balans te brengen.

Soepstengeldeeg met roerstaafje

Hoe maak je vegan broodstengels?

Hier zijn enkele eenvoudige stappen die u moet volgen om heerlijke veganistische en glutenvrije soepstengels te maken:

Stap 1: De eerste stap bij het maken van een gist is het laten rijzen van de gist. Begin dus met het gieten van warme amandelmelk in een kom. Voeg de gist en de suiker toe en roer voorzichtig. Laat het mengsel ongeveer 5-7 minuten staan ​​totdat je schuim bovenop ziet. Dit betekent dat de gist perfect werkt en geactiveerd is.

2e stap: Voeg ondertussen het gierstmeel, bruine rijstmeel, tapiocazetmeel, pijlwortelzetmeel, bakpoeder, xanthaangom en zout toe aan een grote kom en meng goed. Voeg de appelmoes, olijfolie en geactiveerde gist toe. Meng goed totdat het mengsel een pasta vormt. Het zal zacht zijn, maar helemaal niet te plakkerig. Als je het te plakkerig vindt, wrijf je hand dan in met olie.

Stap 3: Zodra je het deeg tot een bal hebt gevormd, plaats je het in een kom en bedek je het met een handdoek. Zet het deeg minimaal een uur op een warme, droge plaats tot het deeg in volume is verdubbeld. Ik leg het deeg graag in mijn oven met het licht aan.

Stap 4: Zodra het deeg gerezen is, haal je het uit de kom, leg je het op een met bloem bestoven werkblad en rol je het uit tot een rechthoek. Snijd de rechthoek in 12 gelijke stroken. Draai elke strook als een touw en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Stap 5: Bedek de broodstengels en laat ze 20 tot 30 minuten rusten om weer te rijzen.

Stap 6: Smelt ondertussen de veganistische boter in een kleine pan. Voeg het knoflookpoeder en het zout toe aan de gesmolten vegan boter en meng goed. Bestrijk de broodstengels met het knoflookbotermengsel en plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 400 graden F gedurende ongeveer 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Waarderen!

broodstengels in een ovenschaal

Tip waar u rekening mee moet houden bij het maken van veganistische soepstengels

Hier zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het maken van veganistische en glutenvrije soepstengels.

 • Zorg ervoor dat je de gist activeert. Gistactivatie vertelt ons of de gist kwaliteit is of niet. Bovendien zorgt het ervoor dat het deeg goed kan rijzen.
 • Zorg ervoor dat je de gist door de warme amandelmelk mengt. Het mag niet kokend heet zijn; anders sterft de gist onmiddellijk.
 • In plaats van olijfolie kun je avocado-olie gebruiken.
 • Voeg voor extra smaak knoflookpoeder en Italiaanse kruiden toe aan het brooddeeg.
 • Het deeg moet zacht zijn, maar niet te plakkerig. Als u het deeg plakkerig vindt, voeg dan meer bruine rijstmeel toe of doe olie in uw handen wanneer u het deeg hanteert. Als het droog lijkt, voeg dan meer amandelmelk toe.
 • Voor snel en knoeivrij kneden gebruikt u een staande elektrische mixer met behulp van de peddelbevestiging.
 • Je kunt ook gedroogde kruiden door het knoflookbotermengsel mengen.

Hoe veganistische broodstengels bewaren?

Zodra de broodstengels volledig zijn afgekoeld, plaatst u ze in ritssluitingszakken of afgedekte containers. Ze duren maximaal 3 dagen. Vries ze maximaal 3 maanden in.

Andere recepten om te bereiden

 1. Maïsbrood met warm water
 2. Veganistische pupusa
 3. Knoflookbrood in de Airfryer
 4. Bammie
 5. Glutenvrij veganistisch platbrood

broodstengels in de mand

Als je dit artikel over glutenvrije broodstengels leuk vond en meer wilt zien, volg mij dan op YouTube en Instagram, Facebook & Twitter!

Ontvang scherp geprijsde exemplaren van mijn kookboek hier.

Gelukkig sponsoren lezers en abonnees van Gezonder Stappen via advertenties op onze website veel kansarme gezinnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *