Hoe een avocado invriezen?

By | November 5, 2023

Avocado’s kopen…soms zijn ze onrijp, overrijp of smaken ze gewoon slecht. Om er zeker van te zijn dat je altijd goede avocado’s hebt, leer je hoe je een avocado invriest!

De supermarkt heeft doorgaans niet altijd kant-en-klare avocado’s in het assortiment. Soms zijn ze uitverkocht precies wanneer je ze wilt hebben, of hebben ze avocado’s, maar die zijn groen en hard als steen. Daarom is het een goed idee om te weten hoe je een avocado invriest.

Hoe avocado’s snel laten rijpen?

Een avocado moet rijpen voordat hij wordt ingevroren. Om dit te doen, wikkelt u de onrijpe avocado in krantenpapier en bewaart u deze op kamertemperatuur. Nog sneller gaat het als je het fruit samen met een appel in een papieren zak doet.

Het rijpen kan enkele dagen duren. Controleer regelmatig de rijpheid van de avocado door de druktest uit te voeren. Als de avocado bij het uitknijpen iets meegeeft, moet de binnenkant perfect rijp zijn. Nu moet avocado snel worden gegeten of ingevroren.

Kun je een avocado invriezen?

Bevroren avocado’s zijn perfect om toe te voegen aan smoothies, desserts, sauzen en guacamole. Dit neemt een deel van de moeilijkheid weg die je ervaart als je geen rijpe avocado kunt krijgen wanneer je die nodig hebt.

Enkele van mijn favoriete recepten voor het toevoegen van bevroren avocado’s kun je vinden in mijn Avocadomousse, Veganistische avocadocrèmeEn Groene detox-smoothie.

Bij het invriezen van een avocado hoef je niet veel te letten. Het allerbelangrijkste is eigenlijk het juiste moment. De avocado moet perfect rijp zijn om direct te kunnen eten. Als het fruit eenmaal is gesneden, rijpt het niet meer.

Als je met je vinger op de schil van de avocado drukt, moet deze bij een beetje druk meegeven. Deze toestand is echter slechts van korte duur; Als de avocado nu niet wordt gegeten, zal deze snel blauwe plekken krijgen en bruine vlekken krijgen. Voordat dat gebeurt, kunnen we de avocado beter invriezen!

Bevroren geschilde avocado is makkelijker te gebruiken dan een hele ongeschilde avocado, daarom schil ik ze het liefst voordat ik ze invries.

hoe je een avocado doormidden vriest op een snijplank met citroen

Hoe vries je een avocado doormidden?

Ik zou nooit de hele avocado invriezen. Het ontdooien duurt een stuk langer en je weet niet of je rot fruit in de vriezer legt.

Het beste kun je de avocado doormidden snijden, de pit verwijderen en de schil verwijderen. Nu kunnen beide helften in diepvriesfolie worden gewikkeld of in een luchtdichte verpakking worden geplaatst en ingevroren.

Als de avocado vóór het invriezen wordt besprenkeld met een beetje citroensap, blijft de mooie groene kleur behouden.

Hoe avocadostukjes invriezen?

Snijd een ontpitte en geschilde avocado in blokjes of plakjes en plaats deze ongeveer 15 minuten op een bord of bakplaat in de vriezer, zodat ze licht bevroren zijn.

Nu kun je het overbrengen naar een diepvrieszak of diepvriesbakje en in de vriezer leggen totdat je klaar bent om de avocado te gebruiken.

Het voordeel van deze methode is dat de stukjes avocado nu niet meer aan elkaar plakken en je er eenvoudigweg zoveel verwijdert als nodig is. De rest van het eten gaat weer in de vriezer voor later!

Hoe bevries je een avocado in de vorm van puree of guacamole?

Als alternatief kun je avocado invriezen als avocadocrème of guacamole. Dit werkt op dezelfde manier als het invriezen van een hele avocado.

Opnieuw wordt het rijpe fruit gesneden, ontpit en geschild. Voor de avocadocrème moet je het vruchtvlees fijnmaken met een vork of in een blender doen.

Zelfs bij de avocadocrème heb je een flinke scheut citroensap nodig om de kleur te behouden. Voor het invriezen van porties adviseren wij ijsblokjesbakjes. Hierdoor kunt u ook alleen verwijderen wat u nodig heeft.

Zodra de avocadopuree bevroren is, kun je de avocadoblokjes verwijderen en in een diepvrieszak doen, zodat je ze gemakkelijker in de vriezer kunt bewaren.

Ook voor smoothies vind ik deze methode fijn, omdat ik gewoon een paar ijsblokjes van de avocadopuree bij de overige ingrediënten in de blender kan doen.

avocado voorbereid voor invriezen op een houten snijplank

Hoe avocado’s ontdooien?

Eenmaal ingevroren kunnen avocadostukjes ongeveer acht maanden in de vriezer worden bewaard. Technisch gezien kunnen ze langer meegaan, maar hun smaak en textuur zullen verslechteren.

Om te ontdooien kun je de avocado ongeveer een uur in een kom op kamertemperatuur leggen, of hem een ​​nachtje in de koelkast laten ontdooien.

Je zult merken dat de structuur van de avocado na het ontdooien iets veranderd is. Maar dat maakt niet uit voor crèmes, koude avocadosoepen of guacamole. Ik voeg de bevroren stukjes ook graag rechtstreeks in de blender toe voor heerlijke romige en verfrissende smoothies.

Bevroren avocadohelften kunnen ongeveer acht maanden in de vriezer worden bewaard. Vóór consumptie worden ze een uur bij kamertemperatuur ontdooid.

Avocadopuree kan zes maanden worden ingevroren. Het moet voorzichtig in de koelkast worden ontdooid. Dit kan tot 12 uur duren, afhankelijk van de portiegrootte.

Zorg ervoor dat je alleen ontdooit wat je nodig hebt, want de kwaliteit van de avocado gaat achteruit als je hem ontdooit en opnieuw invriest. Dit kan ook gevaarlijk zijn omdat bacteriën hierdoor kunnen groeien terwijl het niet bevroren is, waardoor het sneller bederft.

Hoe weet je of een advocaat verwend is?

Avocado’s kunnen op twee manieren bederven: ze stinken of zijn erg papperig. Als het stinkt of bruine vlekken vertoont, moet je het weggooien. Sommige bruine vlekken zijn normaal, maar het vruchtvlees moet nog steeds minstens 66% groen zijn als het doormidden wordt gesneden.

Gooi avocado’s weg die zichtbare schimmel vertonen of die over de gehele lengte voor meer dan 35% bruin zijn.

Het is mogelijk om de slechte delen van een avocado af te snijden terwijl je de goede delen invriest, vooral als de avocado niet stinkt en nog stevige groene vlekken heeft.

Hoe gebruik je bevroren avocado?

Avocado’s moeten een nacht in de koelkast worden ontdooid, zodat ze kunnen worden gebruikt in guacamole, avocadotoost, chocoladepudding, salades en zelfs avocado-ijs.

Zodra de avocado ontdooid en ontdooid is, heeft hij voor ongeveer 80% dezelfde textuur als verse avocado en smaakt hij hetzelfde.

Zoals je ziet is het invriezen van avocado’s een fluitje van een cent. Voeg gewoon een beetje citroen toe en de avocado blijft maanden vers in de vriezer. Het werkt even goed met avocadohelften, stukjes of puree.

Meer Hoe invriezen?

Andere exotische vruchten

Als je dit artikel over het invriezen van een avocado leuk vond en meer wilt zien, volg mij dan op YouTube en Instagram, Facebook & Twitter!

Ontvang scherp geprijsde exemplaren van mijn kookboek hier.

Gelukkig sponsoren lezers en abonnees van Gezonder Stappen via advertenties op onze website veel kansarme gezinnen. Dankjewel!

Laat ook een sterbeoordeling achter! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *