Veganistisch chocoladebrood – Nora Cooks

By | November 5, 2023

Vegan Pain Au Chocolat is een droom die uitkomt en niet zo moeilijk om thuis te maken. Er is niets lekkerder dan een versgebakken warme chocolademelkcroissant!

3 veganistische pain au chocolat gestapeld op verfrommeld perkamentpapier met een roze servet op de achtergrond

Net als mijn veganistische croissants is dit recept zoveel mogelijk vereenvoudigd, zodat je thuis schilferige, boterachtige veganistische pain au chocolat kunt maken.

Voor mij is er niets lekkerder dan een heerlijk, vers gebakje vergezeld van een kop koffie. Van veganistische scones en bosbessenkaneelbroodjes tot bananenbrood en veganistische éclairs, ik heb zoveel favorieten! Maar deze vegan chocoladecroissants zijn echt het lekkerste ooit.

Om 100% eerlijk te zijn – Dit is niet het eenvoudigste of snelste recept ter wereld. Om snelcroissants te maken kun je altijd bladerdeeg gebruiken, maar dat is niet hetzelfde als vers croissantdeeg maken.

Dat gezegd hebbende, heb ik het proces zoveel mogelijk vereenvoudigd en er is niet veel werk te doen! Gewoon veel wachten tot het deeg rijzen of afkoelen. Binnen een paar uur geniet jij van vegan pain au chocolat!

Snij veganistische pain au chocolat met schilferige lagen op verfrommeld perkamentpapierSnij veganistische pain au chocolat met schilferige lagen op verfrommeld perkamentpapier

Hoe maak je veganistische pain au chocolat?

Vind het volledige printbare recept met afmetingen hieronder in de receptenkaart.

Klop de bloem, suiker, gist en zout in een grote kom. Voeg de plakjes koude boter toe en meng ze met het droge mengsel met een spatel. Giet vervolgens de melk erbij. Roer voorzichtig tot je een stevig deeg hebt met stukjes boter.

Wikkel het deeg in een strakke laag plasticfolie en laat het afkoelen in de koelkast. Haal het vervolgens uit de koelkast en rol het in een rechthoek.

collage die laat zien hoe je croissantdeeg mengt, het inpakt om af te koelen en het vervolgens uitroltcollage die laat zien hoe je croissantdeeg mengt, het inpakt om af te koelen en het vervolgens uitrolt

Vouw het deeg in drieën, als een brief. Rol het uit tot een grote rechthoek, draai het vervolgens 90 graden en vouw het opnieuw.

Ga verder met uitrollen en vouw dan nog 5 keer. Het deeg moet glad zijn, maar je zou in elke laag grote strepen boter moeten zien. Zet het terug in de koelkast om af te koelen.

Verdeel het deeg in tweeën en rol de ene helft uit tot een grote rechthoek. Snijd eventuele oneffen randen af ​​met een pizzasnijder. Snijd ze in kleine rechthoeken en rol ze vervolgens met chocoladestukjes (of chocoladesticks of zelfs in stukjes gesneden veganistische chocoladerepen). Stik de naad eronder.

collage die laat zien hoe je croissantdeeg lamineert en een lijn chocoladestukjes op een uitgesneden stuk deeg legt voordat je het roltcollage die laat zien hoe je croissantdeeg lamineert en een lijn chocoladestukjes op een uitgesneden stuk deeg legt voordat je het rolt

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze, licht afgedekt, op kamertemperatuur een uur rijzen. Plaats het vervolgens in de koelkast of vriezer terwijl de oven voorverwarmt.

Bestrijk met veganistische eierwas (sojamelk en ahornsiroop) en bak ongeveer 25 minuten, tot ze goudbruin en gezwollen zijn.

ongebakken, opgerold, met chocolade gevuld deeg op een met bakpapier beklede panongebakken, opgerold, met chocolade gevuld deeg op een met bakpapier beklede pan

Veel Gestelde Vragen

Welk soort chocolade moet ik gebruiken?

Chocoladesticks worden meestal gebruikt in chocoladecroissants, maar voor mij (veganistisch) waren ze lastig te vinden. Daarom heb ik vegan chocoladestukjes gebruikt. In stukken gesneden veganistische chocoladerepen werken ook prima.

Hoe kan ik in één nacht veganistische pain au chocolat maken?

Zodra het deeg is opgevouwen, wikkelt u het in plastic en laat u het een nacht in de koelkast afkoelen. Ga de volgende dag verder met het recept zoals beschreven, maar laat ze iets langer rijzen op kamertemperatuur omdat ze dan te koud zijn, ongeveer 2 uur in plaats van 1.

Kunnen ze glutenvrij gemaakt worden?

Sorry, ik heb nog geen geluk gehad met de glutenvrije croissants. Je zou het kunnen proberen, maar ik denk niet dat het resultaat hetzelfde zal zijn.

3 veganistische pain au chocolat gestapeld op verfrommeld perkamentpapier met een roze servet op de achtergrond en nog meer croissants3 veganistische pain au chocolat gestapeld op verfrommeld perkamentpapier met een roze servet op de achtergrond en nog meer croissants

Wil je meer veganistische favoriete bakwaren?

 • Voeg de bloem, suiker, gist en zout toe aan een grote kom en meng met een garde.

 • Snijd de koude veganistische boter in plakjes (ongeveer 1/8 inch dik) en voeg het bloemmengsel toe met een spatel. Gebruik geen blender; dit zou de boter te veel breken. Je wilt het gewoon in het bloemmengsel gooien.

 • Giet de melk erbij en roer tot er een stevig, ruw deeg ontstaat met stukjes boter. Gebruik je handen niet te veel, je wilt de boter helemaal niet laten smelten.

 • Wikkel het deeg stevig in plasticfolie (of andere milieuvriendelijke folie) en laat het 1 uur in de koelkast rusten.

 • Haal het deeg na een uur uit de koelkast en leg het op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit tot een lange rechthoek. Het zal rommelig zijn en er in eerste instantie niet glad uitzien, maar het zal gladder worden naarmate je het deeg vouwt en rolt.

 • Vouw het deeg in drieën zoals je een brief zou vouwen (zie foto’s hierboven ter referentie). Rol het uit tot een grote rechthoek, draai het deeg vervolgens 90 graden en herhaal het rol-/vouwproces nog 5 keer. Je zou grote strepen boter moeten zien, maar het deeg moet glad zijn. Als de boter halverwege zacht begint te worden, zet hem dan terug in de koelkast of vriezer totdat hij weer stevig is.

 • Wikkel het opnieuw stevig in plasticfolie en laat het nog een uur in de koelkast rusten.

 • Verdeel het deeg in twee (dit maakt het gemakkelijker om mee te werken) en rol de ene helft uit tot een grote rechthoek (ongeveer 20 inch lang, 10 inch breed en 1/8 inch dik). Snijd met een pizzasnijder de ongelijke randen in een schone rechthoek.

 • Snijd het deeg in ongeveer 16 kleinere rechthoeken.

 • Leg de chocoladestukjes onderaan de rechthoek, het dichtst bij je, en wikkel het deeg voorzichtig om de chocolade. Plooi de naad onder het deeg. Je kunt ook nog een laag chocolade toevoegen terwijl je rolt, ongeveer 1 1/2 inch aan de andere kant van de rechthoek terwijl je rolt.

 • Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en dek het losjes af. Laat de gebakjes 1 uur rijzen bij kamertemperatuur en plaats ze vervolgens 30 minuten in de vriezer of koelkast.

 • Terwijl de chocoladecroissants afkoelen, verwarm de oven voor op 375 graden F.

 • Meng in een kleine kom de ahornsiroop en sojamelk.

 • Strijk het siroop/melkmengsel voorzichtig over het deeg, plaats het op het middelste ovenrooster en bak het gedurende 20 tot 25 minuten, of tot het gepoft en goudbruin is. Haal uit de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en geniet ervan!

 1. Overnachting chocoladebrood – Nadat je het deeg hebt gevouwen (terwijl je het een uur in de koelkast zou bewaren), laat je het een nacht in de koelkast staan. Ga ‘s morgens verder met het recept zoals geschreven. Eenmaal gevormd tot croissants, hebben ze mogelijk wat meer tijd nodig om op kamertemperatuur te rijzen (ongeveer 2 uur indien mogelijk).

 2. Chocolade opties – Chocoladesticks zijn het gemakkelijkst om mee te werken, maar ze kunnen moeilijk te vinden zijn (in ieder geval veganistische versies). Ik gebruikte chocoladestukjes, dat werkte heel goed. Je kunt ook veganistische chocoladerepen gebruiken, indien mogelijk in stukjes of stokjes gesneden.
 3. Bij kamertemperatuur zijn ze maximaal 3 dagen houdbaar, maar vers zijn ze het lekkerst. Je kunt ze ook invriezen.
 4. Je moet ervoor zorgen dat de veganistische boter koud is als je begint en altijd als je het deeg uitrolt. Laat het helemaal niet smelten, plaats het terug in de koelkast of vriezer als het warm is.

Deel: 1van 16 croissantjes | Calorieën: 333kilocalorieën | Koolhydraten: 40G | Eiwit: 5G | Vet: 18G | Verzadigd vet: 7G | Meervoudig onverzadigde vetten: 3G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5G | Trans vet: 0,1G | Natrium: 341mg | Potassium: 66mg | Vezel: 2G | Suiker: 14G | Vitamine A: 740gebruikersinterface | Vitamine C: 1mg | Calcium: 53mg | Ijzer: 3mg

Cursus: Ontbijt

Keuken: Frans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *