Veganistische appelmuffins – Ik hou ervan veganistisch

By | November 8, 2023

Deze veganistische appelmuffins zijn zacht, vochtig en boordevol verse appelstukjes. Ideaal als ontbijt of dessert.

Veganistische appelmuffins gestapeld op een houten bord.

Deze vegan appelmuffins waren vrijwel gegarandeerd vanaf het moment dat ik een vegan appeltaart maakte.

Deze cake was zo lekker dat ik wist dat het recept ook voor andere doeleinden zou kunnen worden gebruikt.

Dus natuurlijk heb ik het aangepast voor muffins. En deze vegan appelmuffins zijn geweldig!

Zoete bruine suiker, pittige kaneel en gegarneerd met hele appelstukjes. Echt goddelijk.

Ze zijn perfect voor een meeneemontbijt, tussendoortje of dessert.

Ingrediënten om deze muffins te maken:

Ingrediënten voor vegan appelmuffins.Ingrediënten voor vegan appelmuffins.

Opmerkingen over ingrediënten

 • Granny Smith-appels – zijn de perfecte appels om in deze muffins te gebruiken. Ze zijn heerlijk zoet met een pittige toets en koken heel goed.
 • Koolzaadolie – kan worden vervangen door plantaardige olie.
 • Veganistische karnemelk – we gebruiken ons zelfgemaakte veganistische karnemelkrecept, een mengsel van citroensap (of azijn) met sojamelk en verandert in karnemelk. Sojamelk werkt het beste met veganistische karnemelk, maar je kunt ook een andere niet-zuivelmelk gebruiken, zoals amandelmelk of een andere plantaardige melk, zelfs als deze niet schift.
 • Appelmoes – wordt in kleine hoeveelheden gebruikt om extra vocht toe te voegen zonder de muffins te verzwaren. Je kunt gezoete of ongezoete appelmoes gebruiken, afhankelijk van wat je bij de hand hebt.
Veganistische appelmuffins en appelschijfjes.Veganistische appelmuffins en appelschijfjes.

Hoe maak je veganistische appelmuffins?

Volledige instructies en afmetingen vindt u in de receptkaart onderaan het artikel. Dit is een samenvatting van het proces die bij de procesfoto’s hoort.

 • Zeef de bloem voor alle doeleinden in een mengkom. Voeg de lichtbruine suiker, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat toe. Samenvoegen.
Droge ingrediënten toegevoegd aan de mengbeker en gemengd.Droge ingrediënten toegevoegd aan de mengbeker en gemengd.
 • Bereid de veganistische karnemelk door een eetlepel citroensap toe te voegen aan een maatbeker en vervolgens sojamelk toe te voegen tot de ¾ kop (180 ml) lijn. Laat het stremmen in karnemelk.
 • Voeg de veganistische karnemelk, koolzaadolie, vanille-extract en appelmoes toe aan de kom en meng tot een dikke pasta. Niet overmixen.
Natte ingrediënten toegevoegd aan droge ingrediënten en gemengd tot een dik muffinbeslag.Natte ingrediënten toegevoegd aan droge ingrediënten en gemengd tot een dik muffinbeslag.
 • Voeg de geschilde en gehakte appels toe en verwerk ze.
Geschild en gehakte appel toegevoegd aan muffinbeslag en gevouwen.Geschild en gehakte appel toegevoegd aan muffinbeslag en gevouwen.
 • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinwanden van je muffinvorm. Voeg een paar extra stukjes geschilde en gehakte appel rechtstreeks toe aan de bovenkant van de muffins.
 • Plaats in de oven en bak op 350 ° F gedurende 22-25 minuten.
Veganistische appelmuffins in een muffinpan voor en na het bakken.Veganistische appelmuffins in een muffinpan voor en na het bakken.
 • Laat de muffins een paar minuten afkoelen in de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Veganistische appelmuffins op een koelrek.Veganistische appelmuffins op een koelrek.

Bakkerstips

Snijd de appels vrij klein. Als de stukken te groot zijn, zullen ze te volumineus zijn voor deze muffins.

Het deeg is dik. Een dik beslag werkt over het algemeen prima voor muffins. Maar het is hier ook belangrijk, want als je deeg te dun is, zullen je appelstukjes eerder naar de bodem van de muffins zinken.

Meet de bloem correct af. Omdat het deeg al dik is, kun je het niet eens mengen als je te veel bloem gebruikt. Zorg er dus voor dat u uw bloem correct afmeet. Idealiter weeg je het op een voedselweegschaal, maar als je geen voedselweegschaal hebt, gebruik dan de “lepel en waterpas”-methode. Giet het in je maatbeker en maak de bovenkant waterpas met een mes.

Meng het deeg niet te lang. Meng het deeg tot het net gemengd is en stop dan met mixen. Maak je geen zorgen als er kleine klontjes in zitten.

Veganistische appelmuffins op een koelrek.Veganistische appelmuffins op een koelrek.

Maak ze glutenvrij

Als je deze vegan appelmuffins glutenvrij wilt maken, kun je een glutenvrije bloemmix voor alle doeleinden gebruiken.

Veganistische appelmuffins gestapeld op een houten bord.Veganistische appelmuffins gestapeld op een houten bord.

Bewaren en invriezen

Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur, waar ze ongeveer 3-4 dagen goed blijven. Of bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast gedurende maximaal 7 dagen. Geef ze een snelle 15 seconden in de magnetron om ze op te warmen voordat je ervan gaat genieten.

Ze kunnen ook maximaal 3 maanden worden ingevroren. Laat ze een nacht in de koelkast ontdooien en breng ze op het aanrecht op kamertemperatuur of verwarm ze 15 seconden in de magnetron.

Stapel van twee appelmuffins waarvan de bovenste muffin doormidden is gebroken.Stapel van twee appelmuffins waarvan de bovenste muffin doormidden is gebroken.

Meer veganistische muffins

 1. Veganistische chocolademuffins
 2. Veganistische bananenmuffins
 3. Veganistische courgettemuffins
 4. Veganistische bosbessenmuffins
 5. Veganistische chocolademuffins
 6. Veganistische pompoenmuffins
Stapel veganistische appelmuffins waarvan de bovenste muffin doormidden is gebroken.Stapel veganistische appelmuffins waarvan de bovenste muffin doormidden is gebroken.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat hieronder zeker een reactie en beoordeling achter!

Veganistische appelmuffins op een koelrek.Veganistische appelmuffins op een koelrek.

Veganistische appelmuffins

Deze veganistische appelmuffins zijn zacht, vochtig en boordevol verse appelstukjes. Ideaal als ontbijt of dessert.

printen
Pin
Tarief

Cursus: Ontbijt, Desserts

Keuken: Amerikaans

Dieet: Veganistisch

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 25 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Porties: 12

Calorieën: 201kilocalorieën

Voorkom dat uw scherm donker wordt

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 °C. Spuit een muffinvorm in met anti-aanbakspray.

 • Zeef de bloem voor alle doeleinden in een mengkom. Voeg de lichtbruine suiker, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat toe. Samenvoegen.

 • Bereid de veganistische karnemelk door 1 eetlepel citroensap toe te voegen aan een maatbeker en vervolgens sojamelk toe te voegen tot de ¾ kop (180 ml) lijn. Laat het stremmen in karnemelk.

 • Voeg de veganistische karnemelk, koolzaadolie, vanille-extract en appelmoes toe aan de kom en meng tot een dikke pasta. Niet overmixen.

 • Voeg de geschilde en gehakte appels toe en verwerk ze.

 • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinwanden van je muffinvorm. Voeg vóór het bakken een paar extra stukjes geschilde en gehakte appel rechtstreeks aan de bovenkant van de muffins toe.

 • Plaats in de oven en bak op 350 ° F gedurende 22 tot 25 minuten of totdat een tandenstoker die in het midden van een van de muffins wordt gestoken er schoon uitkomt.

 • Laat de muffins een paar minuten afkoelen in de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.

Opmerkingen

 1. Meet de bloem correct af. Het is een dik deeg, dus als je te veel bloem gebruikt, kun je het niet eens mengen. Zorg er dus voor dat u uw bloem correct afmeet. Idealiter weeg je het op een voedselweegschaal, maar als je geen voedselweegschaal hebt, gebruik dan de “lepel en waterpas”-methode. Giet het in je maatbeker en maak de bovenkant waterpas met een mes. Pak het niet op en stop het niet in de beker.
 2. Veganistische karnemelk – we gebruiken ons zelfgemaakte veganistische karnemelkrecept, een mengsel van citroensap (of azijn) met sojamelk en verandert in karnemelk. Sojamelk werkt het beste met veganistische karnemelk, maar je kunt ook een andere niet-zuivelmelk gebruiken, zoals amandelmelk of een andere plantaardige melk, zelfs als deze niet schift.
 3. Granny Smith-appels – zijn de perfecte appels om in deze muffins te gebruiken. Ze zijn heerlijk zoet met een pittige toets en koken heel goed.
 4. Snijd de appels vrij klein. Als de stukken te groot zijn, zullen ze te volumineus zijn voor deze muffins.
 5. Meng het deeg niet te lang. Meng het deeg tot het net gemengd is en stop dan met mixen. Maak je geen zorgen als er kleine klontjes in zitten.
 6. Glutenvrij: Als je deze muffins glutenvrij wilt maken, kun je een glutenvrije bloemmix voor alle doeleinden gebruiken.
 7. Opslag : Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur, waar ze ongeveer 3-4 dagen goed blijven. Of bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast gedurende maximaal 7 dagen. Geef ze een snelle 15 seconden in de magnetron om ze op te warmen voordat je ervan gaat genieten.
 8. Bevroren: Ze kunnen ook maximaal 3 maanden worden ingevroren. Laat ze een nacht in de koelkast ontdooien en breng ze op het aanrecht op kamertemperatuur of verwarm ze 15 seconden in de magnetron.

Voeding

Deel: 1Muffin | Calorieën: 201kilocalorieën | Koolhydraten: 36G | Eiwit: 3G | Vet: 5G | Verzadigd vet: 1G | Meervoudig onverzadigde vetten: 2G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3G | Trans vet: 1G | Natrium: 201mg | Potassium: 82mg | Vezel: 1G | Suiker: 20G | Vitamine A: 65gebruikersinterface | Vitamine C: 2mg | Calcium: 42mg | Ijzer: 1mg

Heb jij dit recept gemaakt? Beoordeel het en laat je mening achter in de reacties hieronder, of tag @lovingitvegan op Instagram en hashtag #lovingitvegan

*Dit recept is voor het eerst gepubliceerd in januari 2019. Het is bijgewerkt met nieuwe foto’s en aanvullende tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *