Veganistische Cowboykoekjes – Ik hou ervan veganistisch

By | November 7, 2023

Vegan Cowboy Cookies zitten boordevol kokosnoot, pecannoten, chocoladestukjes en haver om een ​​werkelijk heerlijk koekje met een ongelooflijke textuur te creëren.

Stapel veganistische cowboykoekjes.

Deze vegan cowboykoekjes zijn zo goddelijk! Ze lijken veel op veganistische havermoutchocoladekoekjes, met toegevoegde pecannoten. Dus in principe kun je hier niet fout mee gaan.

Het idee achter hun naam is dat ze bedoeld zijn om genoeg te vullen zodat een cowboy onderweg kan bijtanken.

En ik kan zeker getuigen van de hartigheid van deze koekjes. Ze hebben ook een gezonde factor met de haver, kokosnoot en bruine suiker, dus eerlijk gezegd zou je er zelfs een als ontbijt kunnen nemen als je dat wilt.

En als je van een stevig koekjesrecept houdt, dan zul je natuurlijk ook dol zijn op onze Veganistische Havermoutkoekjes, Veganistische Pompoenhavermoutkoekjes en Veganistische Pindakaaskoekjes met Chocoladeschilfers.

Ingrediënten voor cowboykoekjes:

Ingrediënten voor veganistische cowboykoekjes.Ingrediënten voor veganistische cowboykoekjes.

Opmerkingen over ingrediënten

 • Havermout – ook wel ouderwetse haver genoemd. Ruil ze niet in voor instant havermout of snelkokende havermout, want ze zullen gewoon niet hetzelfde zijn.
 • Gedroogde kokosnoot – ook wel fijn geraspte kokosnoot of ongezoete geraspte kokosnoot genoemd.
 • Soja melk – kan worden vervangen door een andere niet-zuivelmelk.
 • Gehakte pecannoten – je kunt de pecannoten grof hakken, maar houd er rekening mee dat je de stukjes niet te groot wilt maken, anders wordt het lastig om van je koekjes balletjes te rollen.
Veganistische cowboykoekjes op een bord. Veganistische cowboykoekjes op een bord.

Hoe maak je veganistische cowboykoekjes – stap voor stap

Volledige instructies en afmetingen vindt u in de receptkaart onderaan het artikel. Dit is een samenvatting van het proces die bij de procesfoto’s hoort.

 • Voeg de haver, bloem, kokosnoot, zuiveringszout, zout en kaneel toe aan een mengkom en meng ze door elkaar.
Droge ingrediënten toegevoegd aan de mengbeker en gemengd.Droge ingrediënten toegevoegd aan de mengbeker en gemengd.
 • Voeg de veganistische boter en lichtbruine suiker toe aan de kom van je keukenmixer en mix tot een gladde massa.
Veganistische boter en lichtbruine suiker toegevoegd aan de mixer en samen afgeroomd.Veganistische boter en lichtbruine suiker toegevoegd aan de mixer en samen afgeroomd.
 • Voeg de ahornsiroop en het vanille-extract toe en meng.
Ahornsiroop en vanille toegevoegd aan de mixer en gemengd.Ahornsiroop en vanille toegevoegd aan de mixer en gemengd.
 • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng met een lepel tot een kruimelig deeg.
Droge ingrediënten toegevoegd aan natte ingrediënten en gemengd tot koekjesdeeg.Droge ingrediënten toegevoegd aan natte ingrediënten en gemengd tot koekjesdeeg.
Sojamelk toegevoegd aan de kom en gemengd.Sojamelk toegevoegd aan de kom en gemengd.
 • Voeg de vegan chocoladestukjes en gehakte pecannoten toe en meng ze door elkaar.
Voeg veganistische chocoladestukjes en gehakte pecannoten toe aan de kom en meng door elkaar.Voeg veganistische chocoladestukjes en gehakte pecannoten toe aan de kom en meng door elkaar.
 • Breek stukjes deeg af en rol er balletjes van. Probeer ervoor te zorgen dat elk koekje ongeveer evenveel veganistische chocoladestukjes als stukjes pecannoot bevat.
 • Plaats de koekjes gelijkmatig op grote bakplaten bekleed met bakpapier. Probeer ongeveer 28 koekjes te krijgen, op twee bakplaten (14 op elke bakplaat).
 • Plaats in de oven en bak op 350 ° F gedurende 12 minuten. De randen moeten stevig zijn en de bovenkant lichtbruin. Als ze nog steeds een beetje gezwollen zijn, is er geen probleem.
 • Knijp een paar extra chocoladestukjes en gehakte pecannoten uit bovenop de warme, taaie koekjes, vers uit de oven.
 • Laat ze opstijven en direct op de bakplaat afkoelen.
Koekjesdeeg tot balletjes gerold op een bakplaat bedekt met bakpapier en vervolgens gebakken in de oven.Koekjesdeeg tot balletjes gerold op een bakplaat bedekt met bakpapier en vervolgens gebakken in de oven.
 • Je koekjes zijn klaar om geserveerd te worden.
Zelfgemaakte cowboykoekjes op een grijze plaat.Zelfgemaakte cowboykoekjes op een grijze plaat.

Bakkerstips

Meet de bloem correct af. Om ervoor te zorgen dat uw koekjes niet droog en kruimelig worden, moet u de bloem correct afmeten. Weeg het op een voedselweegschaal (ideaal) of gebruik de lepel-en-waterpasmethode: giet de bloem in uw maatbeker en maak de bovenkant waterpas met de achterkant van een mes. Raap het niet op en doe de bloem niet in de beker.

Verdeel de koekjes over twee bakplaten. Het is ideaal om twee grote bakplaten voor deze koekjes te gebruiken, zodat je ze niet op de bakplaat hoeft te drukken.

Kook elk bord apart. Bak elke bakplaat met koekjes één voor één. Als u de bakplaten in de oven op elkaar stapelt, zal de bereiding ongelijkmatig verlopen. Bak dus gewoon één bakplaat en als dat klaar is, bak je de tweede bakplaat met koekjes.

Voeg extra chocoladestukjes en gehakte pecannoten rechtstreeks toe aan de bovenkant van de koekjes. Als de koekjes warm en zacht uit de oven komen, druk je nog een paar chocoladestukjes en gehakte pecannoten op de koekjes. Het is prachtig en brengt alles samen.

Cowboykoekjes in een stapel.Cowboykoekjes in een stapel.

Veelgestelde vragen over Cowboykoekjes

Waarom worden ze cowboykoekjes genoemd?

Ze worden cowboykoekjes genoemd omdat ze stevig genoeg zijn om een ​​cowboy energiek te houden terwijl hij op pad is, en ze kunnen ook dagenlang reizen goed volhouden.

Kun je deze cowboykoekjes glutenvrij maken?

Ja dat kan! Vervang gewoon gewone bloem door een glutenvrije bakmix voor alle doeleinden.

Stapel van drie cowboykoekjes.Stapel van drie cowboykoekjes.

Bewaren en invriezen

Veganistische Cowboykoekjes blijven maximaal een week goed bij kamertemperatuur.

Ze bevriezen ook goed gedurende maximaal 3 maanden. Je kunt gebakken koekjes OF ongebakken koekjesdeegballetjes invriezen. Als u de koekjes ongebakken invriest, kunt u ze rechtstreeks uit de vriezer bakken, waarbij u slechts een paar minuten extra baktijd in acht neemt om rekening te houden met het feit dat ze in het begin bevroren zijn.

Cowboykoekje doormidden gebroken.Cowboykoekje doormidden gebroken.

Meer hartige veganistische koekjes

Heb jij dit recept gemaakt? Laat hieronder zeker een reactie en beoordeling achter!

Veganistische cowboykoekjes in een stapel.Veganistische cowboykoekjes in een stapel.

Veganistische cowboykoekjes

Vegan Cowboy Cookies zitten boordevol kokosnoot, pecannoten, chocoladestukjes en haver om een ​​werkelijk heerlijk koekje met een ongelooflijke textuur te creëren.

printen
Pin
Tarief

Cursus: Koekjes, Desserts

Keuken: Amerikaans

Dieet: Veganistisch

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 12 minuten

Totale tijd: 27 minuten

Porties: 28

Calorieën: 174kilocalorieën

Voorkom dat uw scherm donker wordt

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed twee grote bakplaten met bakpapier.

 • Voeg de haver, bloem, kokosnoot, zuiveringszout, zout en kaneel toe aan een mengkom en meng ze door elkaar.

 • Voeg de veganistische boter en lichtbruine suiker toe aan de kom van je keukenmixer en mix tot een gladde massa.

 • Voeg de ahornsiroop en het vanille-extract toe en meng.

 • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng met een lepel tot een kruimelig deeg.

 • Voeg de sojamelk toe en meng.

 • Voeg de vegan chocoladestukjes en gehakte pecannoten toe en meng ze door elkaar.

 • Breek stukjes deeg af en rol er balletjes van. Probeer in elk koekje een ongeveer gelijke hoeveelheid veganistische chocoladestukjes en stukjes pecannoot te krijgen (hier zijn geen bijzonderheden vereist, let er gewoon op).

 • Plaats de koekjes gelijkmatig op uw twee grote bakplaten bekleed met bakpapier. Probeer ongeveer 28 koekjes te krijgen, op twee bakplaten (14 op elke bakplaat).

 • Zet in de oven en bak gedurende 12 minuten. De randen moeten stevig zijn en de bovenkant lichtbruin. Als ze nog steeds een beetje gezwollen zijn, is er geen probleem.

 • Knijp een paar extra chocoladestukjes en gehakte pecannoten uit bovenop de warme, taaie koekjes, vers uit de oven.

 • Laat ze opstijven en direct op de bakplaat afkoelen.

Opmerkingen

 1. Havermout – ook wel ouderwetse haver genoemd. Ruil ze niet in voor instant havermout of snelkokende havermout, want ze zullen gewoon niet hetzelfde zijn.
 2. Meel voor alle doeleinden – moet correct worden gemeten. Weeg het op een voedselweegschaal (ideaal) of gebruik de lepel-en-waterpasmethode: giet de bloem in uw maatbeker en maak de bovenkant waterpas met de achterkant van een mes. Raap het niet op en doe de bloem niet in de beker.
 3. Gedroogde kokosnoot – ook wel fijn geraspte kokosnoot of ongezoete geraspte kokosnoot genoemd.
 4. Gehakte pecannoten – je kunt de pecannoten grof hakken, maar houd er rekening mee dat je de stukjes niet te groot wilt maken, anders wordt het lastig om van je koekjes balletjes te rollen.
 5. Verdeel de koekjes over twee bakplaten. Het is ideaal om twee grote bakplaten voor deze koekjes te gebruiken, zodat je ze niet op de bakplaat hoeft te drukken.
 6. Kook elk bord apart. Bak elke bakplaat met koekjes één voor één. Als u de bakplaten in de oven op elkaar stapelt, zal de bereiding ongelijkmatig verlopen. Bak dus gewoon één bakplaat en als dat klaar is, bak je de tweede bakplaat met koekjes.
 7. Glutenvrij: Vervang gewoon gewone bloem door een glutenvrije bakmix voor alle doeleinden.
 8. Bewaren en invriezen: Deze koekjes blijven een week lang goed bij kamertemperatuur. Ze bevriezen ook goed gedurende maximaal 3 maanden. Je kunt gebakken koekjes OF ongebakken koekjesdeegballetjes invriezen. Als u de koekjes ongebakken invriest, kunt u ze rechtstreeks uit de vriezer bakken, waarbij u slechts een paar minuten extra baktijd in acht neemt om rekening te houden met het feit dat ze in het begin bevroren zijn.

Voeding

Deel: 1Koekje | Calorieën: 174kilocalorieën | Koolhydraten: 21G | Eiwit: 2G | Vet: tienG | Verzadigd vet: 4G | Meervoudig onverzadigde vetten: 2G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3G | Trans vet: 0,02G | Natrium: 111mg | Potassium: 74mg | Vezel: 2G | Suiker: 12G | Vitamine A: 163gebruikersinterface | Vitamine C: 0,2mg | Calcium: 27mg | Ijzer: 1mg

Heb jij dit recept gemaakt? Beoordeel het en laat je mening achter in de reacties hieronder, of tag @lovingitvegan op Instagram en hashtag #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *