Veganistische glutenvrije pecannotentaart – gezondere stappen

By | November 5, 2023

Veganistische Pecannotentaart

Deze veganistische pecannotentaart is een heerlijke variant op de klassieker. Dit is een stroperig, toegeeflijk, met pecannoten gevuld stukje decadentie dat je vrienden en familie zal verrassen tijdens de feestdagen, een speciale gelegenheid of gewoon een diner. Probeer ook Veganistische pondcake, Veganistisch Pompoen MaïsbroodEn Veganistische zoete aardappelschotel voor uw vakantiebehoeften.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 17 december 2019.

Dit veganistische pecannotentaartrecept is belachelijk eenvoudig te maken. Dit is een pecannotentaart zonder glucosestroop en kan worden gemaakt met waarschijnlijk de suiker en siroop die je bij de hand hebt. Ik heb met succes agavenectar en ahornsiroop gebruikt, evenals rietsuiker, turbinadosuiker en kokossuiker.

Je kunt ook alleen maizena gebruiken en het lijnzaad weglaten als je dat niet hebt. Je zult het pecannotentaartrecept iets langer moeten bakken om te compenseren voor het feit dat het iets dunner is.

Ik maakte deze glutenvrije pecannotentaart met een Helemaal gezond taartbodem omdat ik weinig tijd had, maar je kunt ook mijn Glutenvrij taartdeeg Of Amandelmeeltaartkorst.

Wat is pecannotentaart?

De klassieke zuidelijke pecannotentaart wordt meestal gemaakt met pecannoten, glucosestroop en eieren, waardoor het de meest decadente taart ooit is, en ook heel gemakkelijk veganistisch en glutenvrij te maken.

Ingrediënten veganistische pecannotentaart:

Zo maak je een pecannotentaart:

  1. Verwarm de oven voor op 350 ° F.
  2. Zeef het maizena en het lijnzaad in een creamer of melk en klop het vervolgens samen in een kom.
  3. Smelt ondertussen de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg het mengsel van suiker, ahornsiroop en room toe. Klop tot alles goed gemengd is en voeg dan de pecannoten, vanille, kaneel en zout toe.
  5. Haal de pan van het vuur en giet de vulling in de korst. Bak de taart gedurende 45 tot 55 minuten, tot hij bijna stevig is. Het is geen probleem als het medium nog steeds trilt, omdat het uithardt als het afkoelt.

Is pecannotentaart veganistisch?

De meeste pecannotentaarten bevatten eieren en zijn dus niet veganistisch. Ik heb dit veganistische en glutenvrije pecannotentaartrecept gemaakt met maizena en lijnzaad, die een smaakloze stabiliteit aan je taart toevoegen.

Kun je pecannotentaart invriezen?

Je kunt deze taart invriezen zodra hij volledig is afgekoeld. Ontdooi 3 uur bij kamertemperatuur voordat u het serveert.

Hoe weet je wanneer de pecannotentaart klaar is?

De taart moet in het midden een beetje wiebelen als je hem schudt, maar de delen die zich het dichtst bij de randen bevinden, mogen nog niet vloeibaar zijn. De korst moet lichtbruin zijn.

Andere taartrecepten

Als je genoten hebt van dit recept voor Vegan Pecan Pie and More en meer wilt zien, volg mij dan op YouTube en Instagram, Facebook & Twitter!

Ontvang scherp geprijsde exemplaren van mijn kookboek hier.

Gelukkig sponsoren lezers en abonnees van Gezonder Stappen via advertenties op onze website veel kansarme gezinnen. Dankjewel!

Laat ook een sterbeoordeling achter! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *