Easy Green Juice – Ik ben er dol op Veganistisch

By | November 7, 2023

Dit heerlijke groene sap is gemaakt met 3 eenvoudige ingrediënten voor een zeer verfrissende en revitaliserende drank. Makkelijk, gezond en zó voedzaam!

Een glas groen sap.

Dit groene sap is geweldig. Het zijn maar 3 ingrediënten, dus het is heel eenvoudig te maken (oké, opruimen is een ander verhaal, maar dat is sap voor jou!), En het is goddelijk.

Je kunt zoveel of zo weinig spinazie gebruiken als je wilt, maar meer is beter. Maar als je nieuw bent bij het drinken van groen sap, wil je misschien beginnen door het recept precies te volgen, en als je smaakpapillen zeggen: “geef me meer van het groene spul”, kun je verder gaan door er steeds meer aan toe te voegen. meer van dat goede groene spul.

Begrijp ons niet verkeerd, we hebben behoorlijk wat groene goedheid in dit sap gebruikt (een hele zak babyspinazie), maar het is nog steeds erg mild en je weet hoe het is als je sap maakt van producten, je gebruikt ongeveer 10 ton producten. en dat levert een klein glaasje sap op!

Als je de voorkeur geeft aan een nog groener sap, wil je misschien meer spinazie toevoegen.

Deze is gewoon heerlijk. Ik denk niet dat iemand hiervan een slok zal nemen en er niet blij mee zal zijn.

De blik is als: “Hé, waarom zou je je grasmaaisel opeten”, maar dan proef je het en het is een heel ander verhaal!

Ingrediënten die je nodig hebt:

Foto van de ingrediënten die nodig zijn om een ​​groen sap te maken.Foto van de ingrediënten die nodig zijn om een ​​groen sap te maken.

Opmerkingen over ingrediënten

 • Wortels – hoeven niet per se geschild te worden, tenzij ze het echt nodig lijken te hebben! Meestal is een snelle wasbeurt en trimmen van de toppen en staarten voldoende.
 • Groene appels – wij houden van Granny Smith appels omdat ze een heerlijke zoetzure smaak hebben en bovendien erg sappig zijn. Maar alle appels die je bij de hand hebt, zijn voldoende.
 • Baby spinazie – is geweldig voor de smaak, maar elke spinazie werkt ook prima, of vervangt boerenkool.
Glazen groen sap.Glazen groen sap.

Hoe maak je dit eenvoudige groene sap?

Volledige instructies en afmetingen vindt u in de receptkaart onderaan het artikel. Dit is een samenvatting van het proces die bij de procesfoto’s hoort.

 • Was uw ingrediënten en snijd vervolgens uw appels en wortels in gemakkelijk uit te knijpen stukken.
Twee fotocollages waarop appels en wortels op een snijplank te zien zijn en vervolgens in stukjes worden gesneden.Twee fotocollages waarop appels en wortels op een snijplank te zien zijn en vervolgens in stukjes worden gesneden.
 • Begin met de spinazie, rol een aantal blaadjes cilindervormig en plaats ze samen in de sapcentrifuge.
Babyspinazie die in een sapcentrifuge wordt gevoerdBabyspinazie die in een sapcentrifuge wordt gevoerd
 • Pers vervolgens de appels uit en als laatste de wortels.
Twee fotocollages waarop appels en wortels te zien zijn die een sapcentrifuge voeden.Twee fotocollages waarop appels en wortels te zien zijn die een sapcentrifuge voeden.
 • Roer het sap door en serveer!
Groen sap in een kruik.Groen sap in een kruik.

Recepttips

Toevoegingen: Andere ingrediënten die prima aan dit groene sap worden toegevoegd, zijn selderij, boerenkool, komkommer en gember. Als je meer variatie wilt, voeg dan gewoon een paar extra’s toe of mix dingen. Als je de smaak niet lekker vindt, voeg dan meer groene appel toe en dat lost het probleem op!

Bereid het in de blender: Als je geen sapcentrifuge hebt, kun je het ook in een blender bereiden. Snijd de ingrediënten nog kleiner, zodat ze gemakkelijker te mengen zijn, en mix ze vervolgens in de blender tot een gladde massa. Giet het dan gewoon door een zeef. Gebruik een lepel om de sappulp in de zeef te drukken, zodat al het vocht eruit loopt.

Groen sap gegoten uit een kruik in een glas.Groen sap gegoten uit een kruik in een glas.

Hoe lang is dit sap houdbaar?

Drink hem meteen voor een nog frissere smaak! Vers voedsel oxideert snel, dus ik raad af om het voor een lange tijd te bewaren. Bereid het voor en geniet er meteen van.

En…..dan moet je de sapcentrifuge schoonmaken, maar dat is het wel waard voor dat heerlijke sapje!

Groen sap in een glas.Groen sap in een glas.

Meer sap- en smoothierecepten

 1. Recept voor gemengd groen sap (geen sapcentrifuge nodig!)
 2. Boerenkool sap
 3. Matcha-smoothie
 4. Boerenkool Smoothie
 5. Kersensmoothie
 6. Wortelcake-smoothie

Heb jij dit recept gemaakt? Laat hieronder zeker een reactie en beoordeling achter!

Glazen groen sap.Glazen groen sap.

Groen sap recept

Dit heerlijke groene sap is gemaakt met 3 eenvoudige ingrediënten voor een zeer verfrissende en revitaliserende drank. Makkelijk, gezond en zo voedzaam!

printen
Pin
Tarief

Cursus: Ontbijt, drankjes, rauw

Keuken: Veganistisch

Dieet: Veganistisch

Voorbereidingstijd: tien minuten

Totale tijd: tien minuten

Porties: 2

Calorieën: 204kilocalorieën

Voorkom dat uw scherm donker wordt

Instructies

 • Was de ingrediënten en snijd de wortels en appels in gemakkelijk uit te knijpen stukken.

 • Begin met de spinazie, doe de ingrediënten in de sapcentrifuge. Je kunt meerdere blaadjes cilindervormig oprollen en ze samen in de sapcentrifuge doen om het iets sneller/makkelijker te maken.

 • Pers vervolgens de appels uit en als laatste de wortels.

 • Roer het sap door en serveer.

Opmerkingen

 1. Granny Smith-appels werken het beste in dit sap, maar alle appels die je bij de hand hebt, zullen ook werken.
 2. Voedingsinformatie houdt rekening met het vezelverlies in het totale aantal calorieën, maar niet in de individuele macronutriënten.
 3. Dit recept is voor het eerst gepubliceerd in februari 2018. Het is bijgewerkt met nieuwe foto’s en tips, maar het recept zelf is hetzelfde.

Voeding

Deel: 1Dienen | Calorieën: 204kilocalorieën | Koolhydraten: 65,5G | Eiwit: 4.4G | Vet: 0,9G | Verzadigd vet: 0,1G | Natrium: 164mg | Suiker: 43,6G

Heb jij dit recept gemaakt? Beoordeel het en laat je mening achter in de reacties hieronder, of tag @lovingitvegan op Instagram en hashtag #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *